OBJAVLJENO 19.10.2021.

POZIV KUĆANSTVIMA Počinje podjela 3.400 besplatnih plavih kanti za prikupljanje otpadnog papira

Grad Ivanec uputio je poziv svim građanima svoga administrativnog područja koji žive u kućanstvima (poziv se ne odnosi na stanare u stambenim zgradama) da od 25. do 29. listopada preuzmu plavu kantu za odvojeno prikupljanje papira (PVC kanta od 120 litara).

Građani su pozvani da spremnike preuzmu u poslovnom krugu Ivkoma d.d., Ulica V. Nazora 96 b u Ivancu, radnim danom od 8.30 do 16.30 sati.

Prilikom preuzimanja potrebno je predočiti osobnu iskaznicu ili drugi identifikacijski dokument.

Starijim i samačkim kućanstvima te socijalno ugroženim građanima kao i onima koji nemaju mogućnosti da si sami organiziraju prijevoz, kantu će do kućnog praga dovesti djelatnici Ivkoma d.d.

Gradska uprava ujedno je obavijestila sve korisnike da će Ivkom d.d. ubuduće papir prikupljati isključivo putem PVC kanti – dakle, ne više u plavim vrećama, kao dosad – i to prema rasporedu koji su građani već dobili za 2021. godinu.

Što prije građani preuzmu spremnike, to će Ivkom i prije  moći početi s novim načinom prikupljanja papira.

Za stanare u stambenim zgradama – smeđi kontejneri za biootpad

Nadalje, stanare u stambenim zgradama obavještavamo da su stigli i smeđi kontejneri od 240 litara za zbrinjavanje biootpada (26 kom.) i njih će tijekom idućih dana Ivkom smjestiti pod pergole pa će nakon toga stanari u njih moći početi odlagati biootpad.

Ovime Grad Ivanec nastavlja sa završnim dijelom realizacije projekta besplatne dodjele spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, koji se većim dijelom sufinancira iz EU fondova. Njegova ukupna vrijednost je oko 1,1 milijuna kuna, a Grad Ivanec ga provodi u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nabava ovih spremnika se sa čak 85% bespovratnih sredstava pokriva iz EU strukturnih i investicijskih fondova, dok ostalih 15% izdvaja Grad Ivanec.v

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.