OBJAVLJENO 21.4.2022.

PRIDRUŽITE SE ZELENOJ ČISTKI! Sudjelovanje najavilo više od 900 volontera – subota, 23. travnja

Više od 900 volontera (odraslih i mladeži) iz 20 mjesnih odbora i 18 udruga civilnog društva i DVD-ova, u subotu je, 23. travnja, najavilo sudjelovanje u Zelenoj čistki Ivanec 2022., najvećoj ekološkoj akciji na području naše županije i, sasvim sigurno, jednoj od najvećih u Hrvatskoj.

Toj brojci treba pribrojiti i još 170 mališana i 25 njihovih odgojitelja Dječjeg vrtića Ivančice, koju će svoju čistku u krugu vrtića, odraditi sutra, u petak.

Učenici Osnovne škole Ivanec, koji su još ovoga tjedna na praznicima, Zelenu čistku odradit će idući tjedan i to, kako u školi najavljuju, u srijedu, 27. travnja.

Meteorolozi potvrđuju da će vrijeme u subotu biti suho pa se stoga i ove godine očekuje da će se cijela vojska volontera uputiti u prirodu kako bi je očistili od otpada koji su u šumarke, grabe i potoke odbacili nesavjesni građani.

Ova žaoka ide svakako i na račun izletnika i „planinara“ koji svoju naklonost prema prirodi i Ivančici pokazuju tako da u grmlje pokraj ceste ili u šume pokraj planinarskih staza odbacuju plastične vrećice, bočice, omote od sendviča, slatkiša i sl. Pa će tako barem dio te njihove „ljubavi“ prema planini iz okoliša pokraj staza prema vrhu izvlačiti članovi čak triju planinarskih društava.

Što se tiče logistike (opskrba vrećama, rukavicama, odvoz otpada, preuzimanje sendviča i namirnica i dr.), sve ostaje onako kako je dogovoreno na nedavnom koordinacijskom sastanku u Kinodvorani.

U slučaju nejasnoća i potrebe za dodatnim informacijama nazovite na kontakt brojeve telefona koji se nalaze u prilogu ovoga teksta.

Evo i popisa sudionika koji su do danas potvrdili sudjelovanje u Zelenoj čistki Ivanec 2022.

MJESNI ODBORI: Ivanec III, Ivanec IV, Lukavec, Seljanec, Ivanečki Vrhovec, Prigorec, Salinovec, Ivanečko Naselje, Bedenec, Ivanečka Željeznica, Punikve, Cerje Tužno, Lančić-Knapić, Radovan, Jerovec Gornji, Ribić Breg, Kaniža, Osečka, Jerovec Donji, Gačice

DVD-ovi: Salinovec, Radovan, Gačice

UDRUGE: Planinarski klub Ivanec, Udruga građana Prigorec, HPD Ivančica, SK SRD 315 Sjeverozapad Varaždin, DŠR Salinovec, Fauna Ivanec, UŠR Stažnjevec, Gljivarsko društvo Ivanec, Lovačko društvo Šumski zec Margečan, USR Kaniža, Udruga građana Margareta Margečan, Udruga vinogradara i vinara Peharček Ivanec, Udruga udomitelja Nada Ivanec, Udruga vinogradara Skrajski pajdaši Salinovec

DJEČJI VRTIĆI: DV Ivančice Ivanec

Idući tjedan akciji se pridružuje Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec.

Ako se želite uključiti i vi – još nije kasno! Pridružite se volonterima iz svog mjesnog odbora ili sudjelovanje svog mjesnog odbora/udruge prijavite na kontakt telefone u prilogu ovoga teksta.

Vidimo se u subotu na Zelenoj čistki Ivanec 2022.!

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.